Prinetti käyttöohje

Edellinen

Sisällys

Seuraava


1. Käyttöönotto ja kirjautuminen järjestelmään

Käyttöönotto

Järjestelmän sujuvan käyttämisen edellystyksenä on toimiva internet-yhteys. Selaimena tulee olla vähintään joko Internet Explorer versio 6.0, tai Mozilla Firefox versio 1. Lisäksi tulee olla PDF-dokumettien katseluun ja tulostamiseen Adobe Reader 6.0 tai uudempi versio.

Saadaksesi käyttöoikeuden järjestelmään ota yhteys järjestelmän ylläpitäjään osoitteessa http://www.prinetti.net.
Järjestelmän ylläpitäjä luo tarvittavat käyttäjätunnukset ja alustaa lähettäjän tiedot.
Käytettäessä järjestelmää ensimmäistä kertaa tulee aluksi asettaa lähettäjän tiedot, sekä tarkistaa käyttäjäkohtaiset tiedot (kts. ohjeen osiot 6. Lähettäjän tiedot ja 7. Käyttäjäkohtaiset asetukset, salasanan vaihto, ja infokoodit).

Järjestelmään kirjaudutaan osoitteessa https://ohjelmat.posti.fi/csm.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Prinetti-tukeen joko sähköpostitse: prinetti@posti.com tai puhelimitse: 01080-2153.

 

Kirjautuminen järjestelmään

Syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi niille varattuihin kenttiin kirjautuaksesi Prinettiin ja paina Kirjaudu sisään painiketta.
Jos syöttämäsi käyttäjätunnus tai salasana on virheellinen, ohjelma ilmoittaa siitä virheilmoituksella "Kirjautuminen epäonnistui".

 

Valikkorakenne

Prinetin toiminnot löytyvät päävalikon painikkeiden kautta. Viemällä hiiren kursorin valikon painikkeiden päälle avautuu valikossa olevien toimintojen lista. Listasta valitaan toiminto näpäyttämällä hiirellä haluttua vaihtoehtoa.
Päävalikkoon on toiminnot ryhmitelty seuraavasti.

 • Uusi lähetys - Lähetyksen tietojen syöttö palveluittain sekä osoitekortin tulostus. Lähetyksen teko on selitetty tarkemmin osiossa lähetyksen syöttö.
 • Vastaanottajat - Uuden vastaanottajan luominen, vastaanottajien selailu, vastaanottajien tuonti tiedostosta, ja vastaanottajaryhmien ylläpito.
 • Lähetykset - Lähetyshistorian selailu ja noutolistat.
 • Asetukset - Lähettäjän tietojen ylläpito, käyttäjäkohtaisten tietojen ylläpito, salasanan vaihto, ja infokoodien ylläpito.
 • Ohje - Osio sisältää linkit tähän ohjeeseen, Prinetin kotisivulle sekä Prinetti FAQ- sivulle.

  Etusivu-kohtaa klikkaamalla pääset Prinetin etusivulle, josta löytyvät uusimmat uutiset.


 • Edellinen

  Sisällys

  Seuraava